
Η ιστορία μας
Ξεκινώντας ως επιστημονικοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wageningen (NL) το 1999, η dr. Tineke Creemers και ο dr. Willem Jan Bosma ανέπτυξαν πολύτιμα νέα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση του μελιού στη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων.
Σε αυτή την προσπάθεια καθοριστική αποδείχθηκε η σύνθεση του μελιού που χρησιμοποιήθηκε, και ειδικότερα η παρουσία ενεργών ενζύμων και η φυσική του οξύτητα (χαμηλό pH). Σε αντίθεση, το μέλι ευρείας κατανάλωσης συνήθως υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία, γεγονός που μειώνει ή καταστρέφει τη βιολογική δραστικότητα των ενζύμων του.
Η επιτυχία τους σε νοσοκομεία, κλινικές και κατ’ οίκον φροντίδα ενέπνευσε τη Dr. Creemers και τον Dr. Bosma να επεκτείνουν τη δραστηριότητα της εταιρείας, δημιουργώντας και μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων για κτηνιατρική χρήση.
Κυψέλες & Μέλισσες
Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της Bfactory, η παραγωγή μικρής κλίμακας στις Κάτω Χώρες σύντομα δεν μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε μέλι. Η αναζήτησή μας για ιδανικές συνθήκες και εξειδικευμένους επαγγελματίες μελισσοκόμους μάς οδήγησε σε απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης, όπου οι μέλισσές μας έχουν πρόσβαση σε μοναδικό, επιλεγμένο συνδυασμό φυτών.
Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ φυτοφάρμακα, ενώ για να διασφαλιστεί η ιδανική σύνθεση, το μέλι συλλέγεται προσεκτικά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, με σεβασμό στον φυσικό κύκλο των μελισσών και των φυτών
Αυστηρά πρότυπα ποιότητας διασφαλίζουν ότι στα προϊόντα της Bfactory χρησιμοποιείται αποκλειστικά μέλι με σωστή σύνθεση και χωρίς χημικά κατάλοιπα. Οι κυψέλες μας φροντίζονται με παραδοσιακές μεθόδους από επαγγελματίες μελισσοκόμους, με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και την υγεία των μελισσών.
